Englanti hyödynsi ylivoimansa, mutta kiistanalainen hetki ratkaisi tanskalaisten putoamisen.

Englanti kuroi yhden maalin tappion Tanskaa vastaan, oli ylivoimainen, ja sen painostus johti lopulta siihen, että se eteni finaaliin, jossa se kohtaa Italian. Kaksintaistelu ratkaistiin lopulta erittäin kiistanalaisella hetkellä ensimmäisen jatkoajan lopussa.

Ottelun alku oli enemmän taisteluhengessä. Molemmat joukkueet eivät antaneet toisilleen mitään, ja erotuomari Makkelie joutui puhaltamaan pilliin useita kertoja. 13. minuutilla Sterling pääsi ensimmäisenä vaaralliseen maalintekoon, ja tila aukesi hänen edessään. Manchester Cityn laitahyökkääjä käytti tämän hyväkseen luodakseen laukaisupaikan, mutta epäonnistunut yritys piiloutui helposti tanskalaismaalivahti Schmeichelin hanskoihin.

Kaksi minuuttia Sterlingin yrityksen jälkeen Kane laukoi kaukaa, mutta hänen volleynsä meni niukasti yli poikkipuun. Sitten englantilainen keskikenttäpelaaja Phillips epäröi, mikä avasi kentän Højbjergille kuten Sterlingin tilaisuudessakin, mutta tanskalaisen keskikenttäpelaajan yritys oli yhtä kömpelö ja maalivahti Pickford teki helpon torjunnan. Heti perään Pickford kuitenkin itse pelasi pallon väärin, jolloin Braithwaite pääsi viimeistelemään. Hänen laukauksensa päätyi juoksun jälkeen verkkoon, mutta Albion antoi turhaan vastustajalleen mahdollisuuden.

Lisäksi tanskalaiset tulivat edelleen järkiinsä. 24. minuutilla Damsgaardin laukaus oli vielä epätarkka, mutta kuusi minuuttia myöhemmin sama mies otti suorapotkun, jonka hän lähetti muurin yli ja poikkipuun alle, pois turhaan venyvän Pickfordin ulottumattomiin – 0:1.

Kyseessä oli Englannin kaikkien aikojen ensimmäinen maali EM-kisoissa, mutta maali oli enemmänkin kotijoukkueen piristysruiske. 38. minuutilla Sterlingillä oli loistava tilaisuus, joka torjui Schmeichelin lähietäisyydeltä, mutta seuraavalla minuutilla Kane lähetti poikittaissyötön rynnistävälle Sakalle, joka haki Sterlingiä maalin edessä, mutta Kjaer puuttui tilanteeseen, mutta vain oman maalin hinnalla – 1:1.

Puolenvaihdon jälkeen ensimmäisenä kaatui Pickford, jonka poikittaissyötön Dolberg puski läpi, mutta oli paitsiossa. Schmeichel ei kuitenkaan säästynyt, ja 55. minuutilla hän selvitti loistavasti Maguiren pääpallon vakiotilanteen jälkeen. Neljä minuuttia myöhemmin Dolberg laukoi jälleen käännöksestä, mutta Pickfordilla ei ollut suuria vaikeuksia keskellä verkkoa olevan yrityksen kanssa.

Tunnin pelin jälkeen Englanti painosti hieman, mutta Tanskan valmentaja Hjulmand lopetti sen kolmoisvaihdolla. Sitä ennen Mount kuitenkin laukoi teknisesti Schmeichelin hanskoihin. 74. minuutilla yksi kentän uusista tanskalaisista, Nørgaard, joutui huokaamaan helpotuksesta, kun hänen varsin mahdollista rangaistustaklaustaan Kanelle edelsi englantilaisen tykkimiehen virhe Poulsenia kohtaan. Rangaistuspotkun sijasta vierailijat ottivat pallon omasta maalistaan.

Joka tapauksessa tanskalaiset kiehuivat lopussa ja odottivat jatkoaikaa. Albion paukutti vielä muutaman kerran punavalkoisten maalia, mutta Phillipsin kahta epätarkkaa laukausta ja Maguiren pääpalloa lukuun ottamatta, jonka Schmeichel sai kiinni, maaleja ei syntynyt. Peli ei ollut oikeastaan ohi 90 minuutin jälkeen.

Albion kiristi ruuvia entisestään jatkoajan ensimmäisellä puoliskolla. 94. minuutilla Kane laukoi kulmasta sisään, mutta Schmeichel puuttui ajoissa peliin, kuten hän teki Grealishin toisenkin yrityksen torjunnassa. 102. minuutilla Sterling kuitenkin kaatui rangaistusalueella tapahtuneen välähdyskontaktin jälkeen. Makkelie ei epäröinyt tuomita rangaistusta, josta Kane päästi ensin Schmeichelin karkuun, mutta viimeistely lähetti Englannin johtoon.

Viimeinen varttitunti vain sattui tanskalaisille. Braithwaiten laukaus aiheutti Pickfordille hieman ongelmia, mutta muuten tuoreempi Albion oli mukavasti johdossa. Aivan lopussa Sterling poltti tilaisuuden, mutta mikään ei muuttanut Englannin etenemistä finaaliin.